Första spadtaget för Luleås nya klimatsmarta samverkansarena

Group

Onsdag den 17 juni tas första spadtaget för ett unikt byggprojekt som spänner över områdena hållbarhet, stadsutveckling och modern samverkansmiljö. Då startar framväxten av en helt ny klimatsmart kontors- och samverkansarena på Östermalm i Luleå, med bra läge nära centrum med fina grönområden runt om. Skanska utvecklar och bygger med Mobilaris som långsiktig hyresgäst.

På plats närvarar kommunalråd Lenita Ericson (S), Mobilaris VD Mikael Nyström, Luleälven Fastigheters VD Mattias Rönnbäck och Skanskas Affärsutvecklingschef Ahmed Galijasevic. Under eventet kommer ni att få veta mer om bland annat Mobilaris planer för det nya moderna kontorshuset och Skanskas högt ställda hållbarhetsmål.

Datum och tid: Onsdag 17 juni, kl 13.30-14.00.

Agenda:

  • Lenita Ericson, Kommunalråd i Luleå inviger ceremonin.
  • Mikael Nyström, VD Mobilaris, berättar om planerna för den nya moderna kontors- och samverkansarenan.
  • Mattias Rönnbäck, VD Luleälven Fastigheter.
  • Ahmed Galijasevic, Affärsutvecklingschef Skanska, berättar om projektet som ska bli Skanskas mest hållbara kontorsprojekt i norra Sverige.
  • Vi tar gemensamt det första spadtaget.

Följ med oss in i framtiden!

Eventet livesänds via Facebook, anmäl dig via länken nedan:

Om byggprojektet
Att minska klimatavtrycket har varit ett av fokusområdena vid planering av Luleås nya kontors- och innovationsarenan. Huset ska bli Skanskas mest hållbara kontorsprojekt i norra Sverige, till dags dato. Det blir en fastighet som når Skanskas interna mål för ”mörkgrönt” med låg energiförbrukning och solceller på taket. På intilliggande parkering blir det gott om platser med laddstolpar för elbilar samt generösa cykelparkeringar. Under byggprocessen ligger högt fokus på att använda hållbara material och ämnen och inget byggavfall ska gå till deponi.

Kontorsbyggnaden får en yta på 3 500 kvadratmeter och utgör den första etappen, där Skanska har för avsikt att bygga fler hus i området när detaljplaneprocessen är färdig.

Kontorsbyggnaden kommer att bli en unik plats där entreprenörer, innovativa företag och olika kompetenser ska kunna samverka, lära av varandra och växa tillsammans. Huset ska även kunna fungera som en plats för samverkan mellan näringsliv, akademi, forskning och andra samhällsaktörer. En öppen och aktiv miljö där företag, människor och möjligheter kan utvecklas i centrala Luleå.