Innovativa företag tar plats i Mobilaris innovationscenter

Events | Group

Mobilaris har tecknat hyresavtal med Epiroc, Xolaris och OnePartnerGroup i den nya kontorsarenan som tar form på Östermalm i centrala Luleå. Med dessa avtal tecknade är kontorsbyggnaden på 3500 kvadratmeter nästan fullt uthyrd, endast ca 100 kvadratmeter återstår.

I november 2021 ska Mobilaris innovationscenter stå klart för inflyttning. Huset ligger på Östra Stranden med närhet till city, kollektivtrafik, busstation, och järnväg. Östra stranden omfattar ett 2,3 hektar stort markområde mellan järnvägspåren och Skurholmsfjärden. Det är den största sammanhängande ytan som fortfarande är obebyggd på centrumhalvön, mot vilket håll centrum ska utvecklas. Med Storgatans förlängning österut blir Mobilaris innovationscenter en del av det moderna stads- och näringslivet i Luleå.

Att minska klimatavtrycket har varit ett av fokusområdena vid planering av den nya byggnaden, som är ett av de mest hållbara kontorsprojekt i norra Sverige. Målsättningen är netto noll primär energiförbrukning genom energieffektiv drift och el som produceras med solceller på taket.

– Vi är verkligen glada att få välkomna Epiroc, Xolaris och OnePartnerGroup till Mobilaris innovationscenter. Huset kommer att bli en plats för tillväxt och innovation i centrala Luleå, ett innovativt community där medlemmar utvecklas av och med varandra via regelbundna nätverks- och kompetenshöjande aktiviteter som anordnas som del av servicen i huset. Vi ser att dessa bolag kommer att bidra till vårt koncept på ett mycket positivt sätt och tror att vi kommer att utvecklas starkt tillsammans, säger Anneli Åhl, Operativ Chef på Mobilaris. 

– Vi är mycket glada över att äntligen etablera vårt första europeiska teknologi- och innovationscenter i Luleå. Gruvnäringen genomgår just nu ett teknikskifte som kräver alltmer avancerade lösningar och nytt innovativt tänkande när olika tekniker ska samspela. Det nordiska innovationscentret är en viktig pusselbit i att utveckla kompetens och möta den snabbt snabbt växande efterfrågan på avancerade digitala och automatiserade lösningar vi ser för våra lösningar inom gruvnäringen i Norden, säger Lars Senf, VD för Epiroc Sweden.

Det Luleå-baserade företaget Xolaris utvecklar banbrytande digitala lösningar som räddar liv och skapar tryggare samhällen runt om i världen. Med lösningar från Xolaris kan myndigheter informera och skydda sina invånare från bland annat smittspridning, terror, bränder och andra katastrofer.

– Utvecklingen i omvärlden, och händelser som exempelvis naturkatastrofer och Covid-pandemin, har stadigt ökat den globala efterfrågan på våra lösningar. Vi befinner oss i en kraftig tillväxtfas och har under en tid sökt större kontorsytor som passar vår verksamhet och ger utrymme för nyrekrytering. Det känns därför bra att kunna erbjuda våra anställda en modern och produktiv arbetsmiljö, dessutom i direkt närhet till andra världsledande bolag inom tech-sektorn, säger Amalendu Parasnis, VD för Xolaris.

OnePartnerGroup är ett rikstäckande rekryterings- och bemanningsföretags som med deras verksamhet i Luleå (tidigare Ponto Rekrytering & Bemanning) också blir en av hyresgästerna i huset.

–  OnePartnerGroup är ett rekryteringsbolag som kommit till Norrbotten för att stanna. Vårt arbetssätt är att jobba med datadriven rekrytering där hantverket görs via fysiska möten. Vi satsar på tillväxt, lokalt engagemang och hållbart företagande. Det känns naturligt att då flytta in i Norrlands mest hållbara byggnad tillsammans med flera andra jättespännande bolag och där skapa en central mötesplats, säger Peter Nilsson Sandlund, VD och partner i OnePartnerGroup Norr AB

Klicka här för att läsa mer om Mobilaris innovationscenter 

För mer information, vänligen kontakta:
Anneli Åhl, Operativ Chef, Mobilaris Group
Tel 070-634 52 92, e-post anneli.ahl@mobilaris.se