Luleå Näringsliv tar plats i Mobilaris innovationscenter

Events | Group

Mobilaris är glada att få välkomna Luleå Näringsliv som hyresgäst till den nya kontorsarenan som tar form på Östermalm – ett hus som kommer att bli en modern plats för tillväxt och innovation i centrala Luleå.

– Det känns verkligen roligt att få välkomna Luleå Näringsliv till Mobilaris innovationscenter. Huset kommer att fungera som en mötesplats för olika kompetenser och företag. Genom samverkan, partnerskap och kunskapsutbyte skapar vi en miljö som främjar innovation och tillväxt. Vi är övertygade om att Luleå Näringsliv kommer att bidra till detta koncept på ett mycket positivt sätt, säger Anneli Åhl, Operativ Chef på Mobilaris.

I november 2021 kommer huset att stå klart för inflyttning. Området Östra stranden omfattar ett 2,3 hektar stort markområde mellan järnvägspåren och Skurholmsfjärden, med närhet till city, kollektivtrafik, busstation och järnväg. Det är den största sammanhängande ytan som fortfarande är obebyggd på centrumhalvön, mot vilket håll centrum ska utvecklas. Med Storgatans förlängning österut blir Mobilaris innovationscenter en del av det moderna stads- och näringslivet i Luleå.

Huset byggs med hållbarhet i fokus. Att minska klimatavtrycket har varit viktigt vid planering av den nya byggnaden, som är ett av de mest hållbara kontorsprojekten i norra Sverige. Målsättningen är netto noll primär energiförbrukning genom energieffektiv drift och el som produceras med solceller på taket. För att uppmuntra till hållbara transporter finns parkeringsplatser för bil och cykel med laddningsmöjligheter och kollektivtrafik i direkt anslutning.

– Luleå Näringsliv ser fantastiska möjligheter med att vara en del av Mobilaris innovationscenter, en miljö som främjar innovation och tillväxt. Det stämmer mycket bra överens med vårt fokus som ligger på samverkan, nätverksarbete och branschrådens aktiviteter. Vi ser fram emot att samla Luleås näringsliv på olika arrangemang i våra nya lokaler, säger Tina Magito, Verksamhetsutvecklare på Luleå Näringsliv.

Luleå Näringsliv är ett medlemsägt samverkansbolag som driver företagens idéer och behov för tillväxt.

Mobilaris har sedan tidigare tecknat hyresavtal med Epiroc, Xolaris och OnePartnerGroup. Med dessa avtal tecknade är kontorsbyggnaden på 3500 kvadratmeter nästan fullt uthyrd, endast ca 100 kvadratmeter återstår.   

Klicka här för att läsa mer om Mobilaris innovationscenter 

För mer information, vänligen kontakta:
Anneli Åhl, Operativ Chef, Mobilaris Group
Tel 070-634 52 92, e-post anneli.ahl@mobilaris.se